Home Kenniscentrum Nieuws Wijziging tussenkomst woon- werkverkeer per 01.02.2011

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Wijziging tussenkomst woon- werkverkeer per 01.02.2011

De NMBS heeft ook dit jaar weer zijn tarieven verhoogd (1,03%) en dit heeft een invloed op de tussenkomst van de werkgever in het woon- werkverkeer. Afhankelijk van de sector waartoe u behoort en het gebruikt vervoermiddel, zullen deze bedragen aangepast worden met ingang van 01.02.2011.

Indien een werknemer gebruik maakt van het openbaar vervoer en er in de sector verwezen wordt naar de algemene tabel voor het openbaar vervoer van gemiddeld 75% overeenkomstig CAO 19octies, blijven de bedragen voor 2011 ongewijzigd met deze van 2009 en 2010. Afwijkende bepalingen op sectorniveau dienen gevolgd te worden.

Voor het gebruik van een privé voertuig geldt er geen wettelijke verplichte tussenkomst voor het woon- werkverkeer, tenzij er op sectorniveau iets specifiek voorzien werd. De meeste sectorale afspraken rond de tussenkomst van de werkgever in het privévervoer zijn gebaseerd op CAO 19octies of de NMBS-tabel en de meeste sectoren passen wel aan.