Home Werken bij

Werken bij

Bij Salar hebben vele medewerkers een andere achtergrond. Een juridische opleiding geeft je wellicht een goede basis om snel juridische expertise op te bouwen. Een diploma in een cijfermatige richting helpt je dan weer goed op weg om een sterke payroll expert te worden. Maar eigenlijk hechten we meer belang aan competenties en persoonlijke waarden zoals nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, klantgerichtheid en collegialiteit. In combinatie met een leergierige mindset en onze opleidingsmogelijkheden, komt die kennis vanzelf!

Salar Team

Expert zijn is boeiend, maar je moet er wel wat voor doen

Bij Salar zijn we altijd op zoek naar nieuwe experten om ons team te versterken. Als expert heb je een belangrijke functie voor onze klanten. Je neemt immers een deel van hun administratieve zorgen weg en helpt de bedrijfsleiders goed te zorgen voor hun personeel. Maar onderschat deze verantwoordelijkheid niet. Wil de klant je blindelings kunnen vertrouwen, dan moet hij kunnen rekenen op jouw feilloze inzichten. Je onderzoekt elke situatie zorgvuldig, past de relevante wet- en regelgeving toe en formuleert heldere en praktische aanbevelingen die onze klant concreet op weg helpen. Je meerwaarde voor onze klanten is dat je de voortdurend veranderende wetgeving in de verschillende bedrijfssectoren opvolgt en correct toepast. Daarbij houd je rekening met de accenten die onze klanten willen leggen in hun loon- en personeelsbeleid.

Spontane sollicitatie

Vacatures

Salar Sociaal Secretariaat Expertise

Sociaal Juridisch Expert

Solliciteer nu
Salar Jobs

Payroll Talent

Solliciteer nu
Salar Sociaal Secretariaat klant

Klantenadviseur

Solliciteer nu

Wij nemen aanwervingen serieus

Wij zijn er fier op dat het merendeel van onze experten reeds meer dan 10 jaar bij ons in dienst is. We denken dat dat mede komt omdat we zoveel belang hechten aan een zorgvuldig aanwervingsproces. Net als met onze klanten willen we ook met jou een langetermijnrelatie aangaan. We gaan dus niet over één nacht ijs. Iedereen die bij Salar start, heeft een assessment doorlopen bij Goelen & Gaukema HR Partners. Op basis daarvan gaan we kijken of er een ‘match made in heaven’ is tussen onze bedrijfswaarden en jouw competenties. Het assessment is dus even belangrijk voor jou als voor ons. Zo neem je met een gerust hart een beslissing over je carriereswitch.

Stap 1

Je solliciteert

Stap 2

Oriënterend gesprek bij Goelen & Gaukema

Stap 3

Kennismaking met Salar

Stap 4

Assessment

Stap 5

Aanwervingsgesprek

Het Salar team

Een dynamische en boeiende job in een modern kantoor met een aangename collegiale werksfeer. Permanente opleidingen, zowel intern als extern zodat je kennis up to date blijft. Na de inwerkperiode kan je over een bedrijfswagen beschikken. Met onze werkweek van 34 uren streven wij een goede work-life balans na.

  • Flexibele werkuren
  • Work-life balans
  • Transparant loonbeleid
  • Teamwork
Over ons