Home Werken bij

Werken bij

Bij Salar geloven wij in proactief aanwerven. Dit betekent dat wij rekruteren op basis van het talent dat zich aanbiedt en in functie van een verwachte groei, eerder dan uit noodzaak.

Salar Team
Salar-248_2

Kom jij ons team versterken?

Bij Salar zijn we altijd op zoek naar nieuwe experten om ons team te versterken. Als expert heb je een belangrijke functie voor onze klanten. Je neemt immers een deel van hun administratieve zorgen weg en helpt de bedrijfsleiders goed te zorgen voor hun personeel. Maar onderschat deze verantwoordelijkheid niet. Wil de klant je blindelings kunnen vertrouwen, dan moet hij kunnen rekenen op jouw feilloze inzichten. Je onderzoekt elke situatie zorgvuldig, past de relevante wet- en regelgeving toe en formuleert heldere en praktische aanbevelingen die onze klant concreet op weg helpen.

  • Geen focus op diploma’s, wel op competenties
  • Klantvriendelijkheid
  • Je volgt de trends in je werkveld
  • Teamspeler

Sociaal-juridisch expert

Als jurist krijg je, afhankelijk van je ambities, de kans om de complexe juridische vragen van klanten uit te spitten en adviezen op maat te geven. Als je wil, kan je teksten schrijven voor de website of meewerken aan nieuwsbrieven en mailings om onze klanten op de hoogte te houden van evoluties in ons vakgebied. Zo kan iedereen die zich graag bezighoudt met de ‘harde kant’ van HR, voldoening en afwisseling vinden in onze jobs.

Solliciteer voor deze functie

Payrollexpert

Als payroll specialist draag je zorg voor een feilloze berekening van de lonen, extralegale voordelen, RSZ,… Je werkt dus vooral met cijfers. Was statistiek jouw favoriete vak en heeft Excel geen geheimen meer voor jou? Dan kan jij je in onze payroll functie helemaal uitleven. Wij hebben boeiende functies voor bachelors én masters! Zo kunnen de TEW’ers onder jullie zich uitleven in complexe cijfermatige simulaties.

Solliciteer voor deze functie

Het selectieproces

Net als met onze klanten willen we ook met jou een langetermijnrelatie aangaan. We gaan dus niet over één nacht ijs. Iedereen die bij Salar start, heeft een assessment doorlopen bij Goelen & Gaukema HR Partners. Op basis daarvan gaan we kijken of er een ‘match made in heaven’ is tussen onze bedrijfswaarden en jouw competenties. Het assessment is dus even belangrijk voor jou als voor ons. Zo neem je met een gerust hart een beslissing over je carriereswitch.

Stap 1

Je solliciteert

Stap 2

Oriënterend gesprek bij Goelen & Gaukema

Stap 3

Kennismaking met Salar

Stap 4

Assessment

Stap 5

Aanwervingsgesprek

Het Salar team

Een dynamische en boeiende job in een modern kantoor met een aangename collegiale werksfeer. Permanente opleidingen, zowel intern als extern zodat je kennis up to date blijft. Na de inwerkperiode kan je over een bedrijfswagen beschikken. Met onze werkweek van 34 uren streven wij een goede work-life balans na.

  • Flexibele werkuren
  • Work-life balans
  • Transparant loonbeleid
  • Teamwork
Over ons

Zin om ons team te versterken?

Aarzel niet, jouw sollicitatie is welkom.