Home Kenniscentrum Nieuws Vrijstelling BV Corona

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Vrijstelling BV Corona

Indien werknemers tijdelijk werkloos werden gesteld in de periode tussen 12.03.2020 en 31.05.2020 kan er mogelijk een gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing toegepast worden en dit voor een periode van 3 maanden (juni, juli en augustus 2020). Dit geldt voor ondernemingen die gedurende minstens 30 opeenvolgende kalenderdagen een beroep gedaan hebben op tijdelijke werkloosheid omwille van Corona. Het volstaat dat er op elke dag van de voornoemde periode minstens 1 werknemer in tijdelijke werkloosheid werd geplaatst. Onze diensten volgen dit uiteraard mee op.

Bovendien mag de onderneming tussen 12.03.2020 en 31.12.2020 geen eigen aandelen ingekocht hebben of dividenden hebben uitgekeerd en mag er ook geen ongerechtvaardigde link met een vennootschap in een belastingparadijs zijn.

Als aan bovenstaande voorwaarden voldaan is, kan de gedeeltelijke vrijstelling van bedrijfsvoorheffing toegepast worden. De vrijstelling bedraagt 50 % van het verschil tussen de bedrijfsvoorheffing voor de maand mei en de bedrijfsvoorheffing voor respectievelijk de maand juni, juli, en augustus 2020.