Home Kenniscentrum Nieuws Verkiezingen 13.06.2010

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Verkiezingen 13.06.2010

Dienen uw werknemers te werken of te zetelen in een stembureau op 13.06.2010 ? Als werkgever bent u verplicht uw werknemers de nodige tijd te verschaffen om de burgerlijke verplichtingen (bv. kiesplicht) te vervullen. Werknemers die dienen te werken op 13.06.2010 en de kiesplicht niet voor/na de arbeidstijd kunnen vervullen (eventueel mits volmacht), dienen hiervoor de nodige tijd vrij te krijgen. De werkgever dient geen gewaarborgd loon te betalen voor deze uren.

Indien uw werknemers dienen te zetelen als bijzitter in een HOOFDstembureau of een ENIG stembureau bij parlementsverkiezingen, hebben zij recht op klein verlet. In de andere gevallen is er geen recht op klein verlet. Deze werknemers hebben wel het recht om afwezig te zijn van het werk maar zonder aanspraak te kunnen maken op loon. Eventueel kunnen werknemers vragen om vrijgesteld te worden van het ambt in het stembureau indien zij hiervoor een gewettigde reden hebben. Deze professionele redenen dienen geattesteerd te worden door de werkgever. Hiervoor kan u bij onze diensten terecht.