Home Kenniscentrum Nieuws Uitzendarbeid bepaalt mee de ontslagtermijnen

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Uitzendarbeid bepaalt mee de ontslagtermijnen

Het begrip anciënniteit heeft i.k.v. ontslag vanuit werkgever een andere invulling gekregen. Voor de ontslagtermijnen dienen we voor de nieuwe arbeidsovereenkomsten vanaf 01.01.2012 rekening te houden met de voorafgaande periode van uitzendarbeid. Gelieve aan de hand van het inlichtingenblad van de werknemer deze gegevens van uitzendarbeid duidelijk te vermelden.

In geval van ontslag vanuit de werkgever dienen we rekening te houden met de verworven anciënniteit als uitzendkracht, indien volgende cumulatieve voorwaarden worden vervuld: De aanwerving gebeurt bij dezelfde gebruiker/onderneming, binnen de 7 dagen na de periode als uitzendkracht, in dezelfde functie en de vroegere periode moet ononderbroken zijn (max. onderbreking telkens 7 dagen). De anciënniteit die als uitzendkracht wordt meegeteld, beloopt max. 1 jaar.

Aan de hand van het inlichtingenblad van de werknemer dient u deze gegevens aan onze diensten te bevestigen. Het meest recente inlichtingenblad kan u steeds terugvinden op http://info.salar.be, onder de rubriek ‘Sjablonen’.