Home Kenniscentrum Nieuws Uitstel vakantiebijdragen horeca en andere gesloten sectoren

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Uitstel vakantiebijdragen horeca en andere gesloten sectoren

De ministerraad heeft het uitstel van de vakantiebijdragen in de horecasector en de andere gesloten sectoren goedgekeurd. Voor de horecasector zal een uitstel met 6 maanden voorzien worden. De werkgevers van de andere gesloten sectoren zullen een afbetalingsplan kunnen aanvragen. De RSZ is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit besluit. De nodige aanpassingen van de regelgeving moeten nog worden doorgevoerd door de minister van Werk, waardoor dit momenteel nog onder voorbehoud is.

Uiterlijk op 30.04.2021 moeten de jaarlijkse vakantiebijdragen voor de arbeiders (10,27% van het brutoloon in 2020 aan 108%) betaald zijn. Ter bescherming van de werkgelegenheid in de horecasector wordt er daarom voor de horecasector een uitstel met 6 maanden voorgesteld voor de betaling van deze vakantiebijdragen.

Voor 2021 wordt voor de horecasector het volgende voorgesteld om met 6 maanden uit te stellen: het tijdstip waarop de debetnota met betrekking tot de jaarlijkse vakantie aan de werkgevers wordt toegezonden; alsook het tijdstip waarop het bedrag van deze debetnota door de werkgevers verschuldigd is.

De werkgevers uit de andere gesloten sectoren zullen een afbetalingsplan kunnen aanvragen dat gelijk staat aan een uitstel met 6 maanden.