Home Kenniscentrum Nieuws Uitbreiding rouwverlof naar 10 dagen vanaf 25.07.2021

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Uitbreiding rouwverlof naar 10 dagen vanaf 25.07.2021

Voor overlijdens na 25.07.2021 geldt een rouwverlof / klein verlet van tien dagen bij het overlijden van de echtgenoot (of samenwonende partner) of het kind van de werknemer (of van zijn echtgenoot of samenwonende partner). Drie dagen zijn door de werknemer te kiezen tijdens de periode tussen het overlijden en de begrafenis. Zeven dagen zijn door de werknemer te kiezen binnen het jaar na het overlijden. Voordien waren dit drie dagen klein verlet. Sectoren of ondernemingen kunnen uitbreidingen voorzien.

De werknemer kan aansluitend op het overlijden arbeidsongeschikt zijn. Er gebeurt dan een aanrekening van het rouwverlof op de periode gewaarborgd loon wegens ziekte vanaf de vierde dag (indien aansluitend op een derde dag afwezigheid wegens overlijden).

Er wordt ook reen recht ingevoerd op rouwverlof bij langdurige en kortdurende pleegzorg. Het aantal dagen varieert naargelang de situatie.