Home Kenniscentrum Nieuws Terbeschikkingstelling mondmaskers

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Terbeschikkingstelling mondmaskers

Wanneer de werknemer een mondmasker dient te dragen voor het werk, is de werkgever verplicht om deze ter beschikking te stellen. Zowel RSZ als fiscus aanvaarden dat hiervoor geen voordeel alle aard wordt aangerekend zolang het aantal mondmaskers in verhouding staat tot het aantal maskers dat de werknemer nodig heeft voor de uitvoering van zijn werk en eventueel bij de woon-werkverplaatsing.

De werkgever mag deze verplichting niet overdragen aan de werknemer door het betalen van een onkostenvergoeding. De enige uitzondering hierbij is wanneer de werknemer niet tot de onderneming kan komen om deze mondmaskers in ontvangst te nemen. De werkgever mag in die situatie de werkelijke aankoopprijs van de mondmaskers terug betalen als een onkostenvergoeding.

Indien de werkgever stoffen mondmaskers ter beschikking stelt, kan deze eventueel een onkostenvergoeding t.b.v. € 0,20/week toekennen voor het onderhoud hiervan.