Home Kenniscentrum Nieuws RSZ definieert vaste plaats tewerkstelling

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

RSZ definieert vaste plaats tewerkstelling

Vanaf het 2e kwartaal 2014 wijzigt de RSZ diens definitie over een vaste plaats van tewerkstelling om in het kader van de reglementering voor bedrijfsvoertuigen als woon- werkverkeer te worden aanzien. Een vaste plaats van tewerkstelling dient aan twee voorwaarden te voldoen. Enerzijds levert de werknemer effectief prestaties van enige omvang op die plaats (meer dan louter laden of lossen van voertuig), anderzijds rijdt hij tijdens het jaar ten minste 40 dagen naar diezelfde plaats. Van zodra de 40 dagen bereikt zijn op één plaats is de solidariteitsbijdrage verschuldigd voor het ganse jaar. Graag een seintje aan onze diensten indien hiervoor wijzigingen noodzakelijk zijn.

Wanneer gewone voertuigen enkel door de werknemer worden gebruikt voor woon- werkverkeer en er geen vaste plaats van tewerkstelling is, is geen solidariteitsbijdrage verschuldigd. Zodra er zuivere privéverplaatsingen zijn, is de solidariteitsbijdrage sowieso verschuldigd. Voor utilitaire voertuigen is, tenzij er zuiver privéverplaatsingen zijn, geen solidariteitsbijdrage verschuldigd.