Home Kenniscentrum Nieuws Elektronische aanvraag tijdskrediet

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Elektronische aanvraag tijdskrediet

Het volledige proces van het invullen van het aanvraagformulier bestemd voor RVA tot de beslissing van RVA kan voortaan ook papierloos verlopen. De elektronische aanvraag is mogelijk voor het algemeen stelsel van tijdskrediet en voor de thematische verloven. De nieuwe toepassing is te vinden op de website van de Sociale Zekerheid (www.socialsecurity.be). Werkgevers kunnen er hun deel van de aanvraag online invullen, opslaan en ter beschikking stellen van de betrokken werknemer. Die kan daarna via de toepassing de rest van de aanvraag invullen en doorsturen naar de RVA.

De werkgever ontvangt een pdf-versie van de door zijn werkgever ingevulde aanvraag en kan die ook terugvinden in zijn eBox. De uiteindelijke beslissing van de RVA zal ook via dit kanaal gecommuniceerd worden. Een werknemer krijgt toegang tot de eBox en de toepassing voor het aanvragen van tijdskrediet via zijn eID of burgertoken. De aanvraag via de papieren formulieren blijft ook nog steeds mogelijk.