Home Kenniscentrum Nieuws Corona vs. toegelaten arbeid gepensioneerden

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Corona vs. toegelaten arbeid gepensioneerden

Voor een gepensioneerde werknemer tellen onder bepaalde voorwaarden de beroepsinkomsten in de periode van 01.03.2020 tot 30.06.2020 niet mee om na te gaan of de maximumgrenzen inzake cumul met pensioen gerespecteerd worden. De tewerkstelling moet hierbij wel aangevat of uitgebreid zijn in het kader van de strijd tegen het coronavirus en deze moet bovendien uitgeoefend worden in één van de essentiële sectoren. De einddatum van deze maatregel werd door het KB van 06.07.2020 verlengd tot 31.08.2020. 

De bestaande richtlijnen waarbij onbeperkt bijverdienen reeds mogelijk is, blijven ook bestaan en dit ongeacht wanneer of waar de activiteit wordt uitgeoefend. Zo kan een werknemer vanaf 1 januari van het jaar waarin deze de leeftijd van 65 jaar bereikt steeds onbeperkt bijverdienen. Ook een werknemer die bij aanvang van het rustpensioen al een loopbaan van 45 jaren kan aantonen, kan onbeperkt bijverdienen.