Home Kenniscentrum Nieuws Corona-ouderschapsverlof

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Corona-ouderschapsverlof

Op 14.05.2020 werd in het B.S. het KB gepubliceerd waardoor het Corona-ouderschapsverlof met terugwerkende kracht vanaf 01.05.2020 (tot en met 30.06.2020) kan worden genomen. Mits toestemming van de werkgever kan de werknemer met minstens 1 maand anci├źnniteit opteren voor een 1/2e of 1/5e onderbreking. De aanvraag dient te gebeuren voor een kind jonger dan 12 jaar (of 21 jaar bij een kind met een handicap). Op de website van RVA (www.rva.be) kan u de procedure voor de aanvraag en formulieren terugvinden.

De aanvraag kan worden gedaan voor de volledige periode van 2 maanden, per maand of per week. Ook werknemers die nu reeds enige vorm van tijdskrediet of loopbaanonderbreking genieten, kunnen deze onder bepaalde voorwaarden schorsen of omzetten naar het Corona-ouderschapsverlof. Tijdens dit Corona-ouderschapsverlof kunnen de werknemers een onderbrekingsuitkering van RVA ontvangen, deze ligt 25% hoger dan bij het gewone ouderschapsverlof.