Home Kenniscentrum Nieuws Consumptiecheques tijdig bestellen

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Consumptiecheques tijdig bestellen

Nog tot en met 31.12.2020 hebben werkgevers de mogelijkheid om consumptiecheques t.b.v. maximum € 300,00 per werknemer toe te kennen. De bestelling hiervan dient te gebeuren uiterlijk 31.12.2020. Indien u wenst dat wij deze vanuit onze diensten voor u bestellen, dient u ons ten laatste op 13.12.2020 hiervan op de hoogte te brengen. Na deze datum dient u de bestelling zelf te plaatsen om deze nog tijdig afgerond te krijgen. De vermelding op de loonbrief zullen wij uiteraard wel doen indien u opteert voor de toekenning van consumptiecheques.

Consumptiecheques zijn te besteden in de horecasector, culturele sector, sportverenigingen en bepaalde kleinhandelszaken. Onder bepaalde voorwaarden zijn deze voordelig: niet onderworpen aan sociale zekerheidsbijdragen, vrijgesteld van BV voor de werknemer en volledig aftrekbaar als beroepskost voor de werkgever. De geldigheidsdatum van de consumptiecheques is uiterlijk 07.06.2021.