Home Kenniscentrum Nieuws Bijzonder register uitzendkrachten

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Bijzonder register uitzendkrachten

Hoewel de Wet sociale verkiezingen nog niet werd gepubliceerd in het B.S., is het zo goed als zeker dat de referteperiode voor de telling van de uitzendkrachten 01.04.2019 gestart is (en loopt tot en met 30.06.2019). Elke gebruiker van uitzendkrachten moet voortaan in het 2e kwartaal van het jaar dat aan de sociale verkiezingen voorafgaat een bijzonder register voor uitzendkrachten bijhouden. Aangezien in mei 2020 sociale verkiezingen worden georganiseerd, dient het bijzonder register voor uitzendkrachten in het 2e kwartaal van 2019 bijgehouden te worden. Dit is nieuw ten opzichte van de vorige sociale verkiezingen waar deze telling in het 4e kwartaal diende te gebeuren.

Deze verplichting rust op alle gebruikers, ook zij die geen sociale verkiezingen dienen te organiseren. Ondernemingen die reeds zonder de uitzendkrachten meer dan 100 werknemers tewerkstellen, dienen dit register niet bij te houden. Hiervoor is echter wel een verklaring van de ondernemingsraad noodzakelijk.