Home Kenniscentrum Sector info Bedienden PC 218.00 – Ecocheques vanaf 2012 of alternatieve invulling

Bedienden

PC 218.00 – Ecocheques vanaf 2012 of alternatieve invulling

De ecocheques zijn voor onbepaalde duur ingevoerd, doch wordt de mogelijkheid geboden om voor 31.10.2011 de ecocheques vanaf 2012 om te zetten naar een gelijkwaardig voordeel. Voor nieuwe ondernemingen moet dit gebeurd zijn voor 31.05.2012. Behoudens tegenbericht voor 31.10.2011, gaan wij ervan uit dat wij de regeling voor ecocheques mogen verder zetten zoals de geldende afspraken in het verleden.

In ondernemingen zonder syndicale vertegenwoordiging dient de omzetting te gebeuren via voorafgaandelijke informatie door de werkgever aan de bedienden. In ondernemingen met een syndicale vertegenwoordiging dient de omzetting te gebeuren via schriftelijk akkoord met de syndicale vertegenwoordiging.

Wij formuleren bij deze toch enkele bemerkingen bij dergelijke omzetting. Eerst en vooral wensen wij mee te geven dat het aantal sectoren waarin ecocheques moeten worden toegekend enorm is. Bovendien kan je als werkgever niet garanderen dat dezelfde waarde wordt toegekend aan de werknemer en dat de kost voor de werkgever niet zal stijgen.