Salar.be Spitsuur Spitsuur HR Maart ’22

Een boeiend event over HR en sociaal recht

Tijdens het Spitsuur HR event  krijgt u actuele informatie over HR en sociaal recht. De onderwerpen zijn altijd brandend actueel en gevarieerd. We wisselen af tussen de specialisten van sociaal secretariaat Salar en advocatenkantoor Mploy. U krijgt een boeiende uiteenzetting met de nodige kennis van zaken voorgeschoteld, waarbij er voldoende ruimte is om uw vragen te stellen.

Dit was Spitsuur HR van 15 maart

Net zoals vorige editie keerden we ook voor de afgelopen editie van 15 maart terug naar onze vertrouwde locatie in de gebouwen van 4Wings in Westerlo.
We startten de dag met een uitgebreid ontbijt en schotelden de deelnemers nadien brandend actuele onderwerpen voor over HR en sociaal recht.
Naast de live editie ter plaatse, konden deelnemers er ook voor kiezen om deze online te volgen. Voor het lekkere ontbijt moesten ze dan wel zelf zorgen.

De onderwerpen die aan bod kwamen:

 

Het werken met ‘onderaannemers’
In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt steken vele nieuwe vormen van samenwerking de kop op. Waar moet de werkgever/opdrachtgever op letten als hij binnen de lijnen van de wet wil kleuren? Hij zal in de eerste plaats niet met schijnzelfstandigen willen werken en ook een verboden terbeschikkingstelling willen vermijden.

Dirk Wijns – senior consultant Mploy

De les van PostNL
Dat het werken met onderaannemers niet zonder risico’s is voor de opdrachtgever mocht PostNL in de loop van de voorbije maanden ervaren.  Haar depot werd tijdelijk gesloten wegens beweerde mistoestanden bij sommige van haar onderaannemers. PostNL zal zich samen met een aantal onderaannemers moeten verantwoorden voor de Mechelse strafrechter. Hoog tijd om de belangrijkste risico’s opnieuw onder de aandacht te brengen. Wat is de verantwoordelijkheid van de (eind)gebruiker van de ‘geleverde diensten’? Strafsancties? Aansprakelijkheid voor loonschulden?  Quid bij tewerkstelling van buitenlandse arbeidskrachten?

Steven Renette – advocaat-vennoot Mploy

Actualia
Het spreekt vanzelf dat Salar voortdurend de vinger aan de pols houdt. De sprekers zullen het onder meer hebben over :

  • De uitbreiding van het KB 213 in de bouwsector.
  • De indexering van lonen: wat, waarom en hoe.
  • De wijzigingen in de plusplannen.
  • Overuren in 2022: welke maatregelen zijn nog van toepassing.

Chris Verleye – gedelegeerd bestuurder Salar
Ines Smans – sociaal-juridisch expert Salar

 

Noteer alvast 11 oktober in je agenda voor de volgende editie van Spitsuur HR.

Spitsuur HR van 15 maart in beeld

De aftermovie

Enkele sfeerbeelden